Verwacht: voorjaar 2013 (10)

"Een perfecte thriller die de vergelijking met Stieg Larsson met gemak kan doorstaan", aldus de krant Il Sole 24 ore. Dat kan tellen als aanbeveling, zeker voor een debuutroman.

Auteur Roberto Costantini (Tripoli, 1952) is ingenieur, business consultant en hoogleraar in Rome. Jij bent het kwaad is het eerste deel van een trilogie met commissaris Michele Balistreri in de hoofdrol. Het boek verschijnt ook in Frankrijk, Duitsland, Spanje, Noorwegen, Denemarken, Korea, Turkije, Servië en het Verenigd Koninkrijk en wordt verfilmd.

De verdwijning van een jonge Italiaanse vrouw vlak voor de finale van het WK voetbal in 1982 speelt inspecteur Balistreri jaren later nog parten. Hij kwam immers pas in actie toen Elisa’s lijk in de Tiber werd gevonden. In 2006 staat Italië opnieuw in de WK-finale en weer verdwijnen er jonge vrouwen. Van hogerhand krijgt Balistreri de dader op een presenteerblaadje aangereikt: een Oost-Europese arbeidsimmigrant. Balistreri heeft echter zijn twijfels en duikt dieper in de zaak. Zo raakt hij verzeild in de donkere machinaties van de machtigen in het land.

Jij bent het kwaad verschijnt in maart bij Uitgeverij Wereldbibliotheek.