Verwacht: zomer 2011 (1)

De Arbeiderspers pakt deze zomer uit met een aantal goedkopere versies in de Oorlogsdomein-serie. Daaronder ook De huid van Curzio Malaparte (vanaf augustus). Een hallucinant beeld van een Europa in puin.

Italiaanse passie & hartstocht. Met recepten! Dat beloven Orlando Uitgevers met De proefster van Giuseppina Torregrossa, 'een verhaal over vrouwelijke emancipatie, doorspekt met erotiek en het genot van lekker eten' (augustus).

Bij Cargo, imprint van De Bezige Bij, pakken ze ook al uit met de liefde, en wel die tussen twee vrouwen. De duizend monden van de dorst van Guido Conti is een sensueel liefdesverhaal, gebaseerd op waar gebeurde feiten (juni).

Bestsellerauteur Umberto Eco schitterde in het voorjaar nog met De begraafplaats van Praag. In september verschijnt bij Bert Bakker Bekentenissen van een jonge romanschrijver waarin Eco terugblikt op zijn carrière als theoreticus en schrijver, en het vruchtbare samenspel tussen die twee rollen beschouwt.

Bij Athenaeum - Polak & Van Gennep tot slot krijgt Andrea Bajani, gekend van Wie houdt dan stand?, een tweede kans. 'In een trefzekere, beeldende stijl probeert Bajani te ontleden hoe de maatschappij en het individu omgaan met spoken uit het verleden.' (De belofte - augustus)